Sauna / Infrarood

HomeEtherische oliën en geurenSauna / Infrarood

Geniet nog meer dankzij onze heerlijke saunageuren

Wil je nog meer ontspannen tijdens je momenten in de sauna? Gebruik dan een van onze saunageuren. Bij Camylle zijn we al decennialang bezig met de ontwikkeling van sauna-olie en de bijbehorende aroma’s.

We kiezen niet voor synthetische producten, in tegenstelling tot veel andere spelers op deze markt. De etherische sauna-olie van Camylle is 100% zuiver en natuurlijk. Zo past dit product naadloos in je totaalpakket van wellness en zuivering. Want dat is waar een sauna voor staat.

Voile de Sauna: ons gamma van speciale saunageuren

Bij Camylle ontwikkelden we een product dat speciaal bedoeld is voor sauna’s: Voile de Sauna. En dat is exact wat het is. Los 10 tot 20 milliliter van de aromatische olie op in een liter water en giet het mengsel op de hete stenen van de kachel. De lucht vult zich met een weldadig aroma dat als een voile op je neerdaalt terwijl je in de sauna zit.

Essentiële oliën zijn in principe vetdeeltjes en lossen dus niet op als ze in contact komen met water. Voor Voile de Sauna ontwikkelden we daarom een speciale samenstelling, zodat het product wel meteen volledig oplost bij contact met water. Zo krijgt u eenvoudig het best mogelijke effect.

Producten voor de sauna en infrarood:

Hoe werkt sauna olie?

De saunageuren van Camylle geven een extra dimensie aan je saunabeleving. Ga in een comfortabele houding zitten of liggen en laat je lichaam langzaam tot volledige ontspanning komen. Sprenkel na enkele minuten wat verdunde Voile de Sauna over de hete stenen. Je voelt de warme, zijdezachte stoom meteen rond je lichaam hangen.

Door rustig in te ademen neem je de geur van de essentiële oliën op. Ons gamma Voile de Sauna bestaat uit verschillende geuren, elk met een eigen werking. Sommige oliën zijn zacht en ontspannend, terwijl andere je energie geven en verkwikken.

Ontdek de verschillende saunageuren

Eucalyptus is zonder twijfel de bekendste en meest gebruikte saunageur. Deze olie maakt je luchtwegen open en werkt ontstekingsremmend. Het spreekt dan ook voor zich dat je deze saunageur kan vinden in ons aanbod van Voile de Sauna.

Je hebt echter nog veel meer opties. Zo bestaat er een combinatie van eucalyptus met munt, voor een bijzonder verfrissende ervaring die perfect is voor het bestrijden van verkoudheden. Heb je behoefte aan meer energie? Ga dan voor onze dennengeur. Met de geur van rozemarijn kom je snel weer op krachten. Het verhaal gaat dat de Hongaarse koningin Isabel in de zestiende eeuw veel last had van ouderdomskwaaltjes. Dankzij rozemarijn vond ze haar tweede jeugd en werd ze weer gezond! Ook de sauna-olie met citroen is weldadig en versterkt je immuunsysteem. Als je vaak stress voelt of beter in je vel wil zitten kies je best voor oranjebloesem en lavendel.

Behalve deze individuele saunageuren hebben we ook een ruim aanbod aan geurcombinaties. Deze combinaties zijn vaak onverwacht en bieden de voordelen van verschillende etherische oliën in één geur.