Zo onderhoud je een zwembad

HomeNieuwsZo onderhoud je een zwembad

Ben jij een van de gelukkigen met een eigen zwembad thuis? Dan is het hoog tijd om het weer zwemklaar te maken. Wij geven je enkele trucs mee waarmee jouw zwembad er weer als nieuw uitziet.

Maak eerst het dekzeil proper

Maak de bovenkant van het zeil eerst proper voordat je het eraf haalt. Anders loop je het risico dat het vuil in je zwembadwater terechtkomt.

Sluit de pomp opnieuw aan

De filterinstallatie moet opnieuw worden opgestart. Zorg dat die volledig proper is voor je hem weer aansluit.

Stofzuig de bodem van je zwembad

De bodem van het zwembad kan vuil zijn omdat het vuil in het water naar beneden is gezakt. Zorg ervoor dat het vuil van de bodem niet terug ‘opwaait’. Stofzuig de bodem met een speciale zwembadstofzuiger.

Verwijder vuil op tijd van het wateroppervlak

Verwijder het vuil uit het zwembad voordat het naar de bodem zakt. Haal blaadjes, insecten of afval zo snel mogelijk van het wateroppervlak. Als het begint te zinken, is het immers veel moeilijker om het uit het water te krijgen. Ook voor de filter is het moeilijk om grote stukken vuil te verwijderen.

Maak de skimmer en de liner proper

steryVerwijder het vuil uit de skimmers en maak de liner van je zwembad proper. Je kan beide delen schoonmaken met een en dezelfde spons. Gebruik bij voorkeur een product dat geen chemische bestanddelen of detergent bevat. Je verwijdert met dezelfde spons zowel de afdruklijn van het wateroppervlak als het vuil in de skimmers.

Vul het zwembad bij

Vul het zwembad bij tot de hoogte die je wenst. Let wel dat het water altijd hoog genoeg komt zodat de skimmer zijn werk kan doen.

Regelmatig onderhoud

In principe moet je minstens een uur per week spenderen aan het onderhoud van je zwembad. Als je dat niet doet, wordt het water sneller groen en zal ook de liner van je zwembad vuil gaan aanvoelen.

Filter regelmatig uitspoelen

Verwijder minstens 1 keer per jaar het zand uit je filter. Spoel de filter daarbij grondig door.  Laat de pomp minstens een halve dag draaien voor een betere effect.

Bij Camylle vind je zowel producten voor het onderhoud van je zwembad als onderhoudsproducten en essentiële oliën voor sauna, stoombad en spa.