Nieuws: Nieuws

HomeNieuws

De positieve eigenschappen van lavendel in de sauna

› 10 maart 2017 - Nieuws

Lavendel is niet alleen een zalige zomergeur. Het wordt al sinds de Middeleeuwen gebruikt als geneeskrachtig kruid. Het is zeer effectief tegen stress. En dat maakt het ook ideaal als saunageur: etherische olie van lavendel in combinatie met de sauna bieden de ultieme ontspanning.

Lees meer

Zo maak je de saunabeleving extra ontspannend

› 13 mei 2016 - Nieuws

Een sauna biedt je buitengewoon ontspannende momenten. Na afloop voel je je als herboren, en niet alleen omwille van de temperaturen. Er zijn nog een heleboel andere elementen die jouw beleving naar een hoger niveau (kunnen) tillen. Welke dat precies zijn, lees je hier.

Lees meer

Welke kruiden gebruiken in een stoombad?

› 21 maart 2016 - Nieuws

Sommige planten- en kruidensoorten versterken de heilzame werking van een stoombad. Ze kunnen allerhande kwaaltjes en ongemakken voorkomen of verhelpen. Welke variëteiten jou van vervelende klachten verlossen, lees je hieronder.

Lees meer

Tips voor ontspannende aromatherapie in de sauna

› 12 januari 2016 - Nieuws

Een sauna of infraroodsauna biedt je veel ontspannende momenten. Om de beleving extra aangenaam te maken en de zintuigen te prikkelen, is aromatherapie in de sauna een leuke extra. Lees hier enkele tips om optimaal te kunnen genieten. Lees meer

De positieve werking van etherische olie met eucalyptus

› 08 december 2015 - Nieuws

In deze periode van verkoudheden en griep grijpen we massaal naar medicatie om de onaangename kwaaltjes te verhelpen. Maar gelukkig zijn er ook natuurlijke middelen die de pijn kunnen verzachten. Eucalyptus is zo’n heilzaam middel dat verschillende lichamelijke kwalen effectief bestrijdt.

Lees meer

Zo onderhoud je een zwembad

› 04 augustus 2015 - Nieuws

Ben jij een van de gelukkigen met een eigen zwembad thuis? Dan is het hoog tijd om het weer zwemklaar te maken. Wij geven je enkele trucs mee waarmee jouw zwembad er weer als nieuw uitziet.

Lees meer

Wat doet een opgietsessie met je lichaam?

› 12 november 2014 - Nieuws

opgietsessieGa je graag in de sauna, maar vind je gewoon liggen toch maar saai? Dan moet je zeker eens een opgietsessie proberen. Het basisprincipe van een sauna is dat de temperatuur in de ruimte hoger wordt door water op hete stenen te gieten. Het hete water dat verdampt, doet de gevoelstemperatuur in de sauna sterk stijgen. Lees meer