De positieve werking van etherische olie met eucalyptus

HomeNieuwsDe positieve werking van etherische olie met eucalyptus

In deze periode van verkoudheden en griep grijpen we massaal naar medicatie om de onaangename kwaaltjes te verhelpen. Maar gelukkig zijn er ook natuurlijke middelen die de pijn kunnen verzachten. Eucalyptus is zo’n heilzaam middel dat verschillende lichamelijke kwalen effectief bestrijdt.

De bladeren van de eucalyptusboom bevatten veel etherische olie. De werking daarvan heeft de volgende positieve effecten op de gezondheid:

Desinfectie van de luchtwegen

Heb je problemen met je luchtwegen of ademhalingsstelsel, zoals keelpijn, hoest of een verkoudheid? Dan is het gebruik van eucalyptus in de sauna, het stoombad of de huiskamer een goede remedie. Eucalyptus werkt onmiddellijk in op de bronchiën, waar het slijmen vernietigt. Het voorkomt bovendien dat bacteriën zich ontwikkelen in de luchtwegen.

Tegen hoofdpijn

Eucalyptus is ook een zeer goed natuurlijk middel tegen hoofdpijn. Zowel als etherische olie in de sauna, in het stoombad of als massageolie verlicht het hoofdpijn en aanvallen van migraine.

Urinewegen

Omdat eucalyptus een zeer effectieve bacteriëndoder is, wordt het ook gebruikt bij onder meer blaas- en maagontstekingen.

Tegen typische kwaaltjes van de menopauze

De vervelendste kwaaltjes waar vrouwen tijdens de menopauze mee te maken krijgen, kunnen met eucalyptusolie verholpen worden. Het is een efficiënt middel tegen onder meer opvliegers en hartkloppingen.

Beter slapen

Mensen die moeilijk slapen, hebben vaak onbewust problemen met de ademhaling. Ook hier kan aromatherapie met eucalyptus een reddingsmiddel zijn: het zet je luchtwegen wijd open zodat je gemakkelijker ademt. Het heeft ook een kalmerende werking. Het ideale moment om van aromatherapie met eucalyptus te genieten is ongeveer een uur voor bedtijd.

Camylle heeft een heel aanbod aan producten voor aromatherapie, zoals geurolie voor de huiskamer, olie voor massagebad, sauna-olie of etherische olie voor het stoombad.

Meer weten over essentiële oliën en hun heilzame werking? Hou dan onze blog in de gaten of neem contact op met Camylle België voor specifieke vragen.