Saunageuren versterken je saunabeleving

HomeNieuwsSaunageuren versterken je saunabeleving

saunageurenSaunageuren zorgen voor een unieke sauna-ervaring. Verschillende geuren en geurcombinaties zijn mogelijk. Zo kies je voor een ontspannend of verkwikkend effect.

Ontspan je tijdens je saunabeurt en adem rustig in en uit. Zo neem je optimaal de weldadige kracht van de saunageur op. Je ervaart een positieve werking op je geest en lichaam.

Het saunageuren aanbod is divers. Elke geur heeft een verschillende werking op je lichaam. Eucalyptus opent bijvoorbeeld de luchtwegen en zorgt voor een verfrissend gevoel. Lavendel heeft dan weer een ontspannende werking op het lichaam.

Gebruik niet zomaar eender welke geur of olie

Gebruik je een saunageur, let er dan op dat deze geschikt is voor saunagebruik.

Je vindt allerlei oliën terug in verschillende winkels en bij de apotheek. Zomaar een geur of olie in de sauna gebruiken, doe je beter niet. Je weet niet of deze geur natuurlijke of synthetische bestanddelen bevat.

Bovendien schuilt er gevaar in het gebruik van synthetische geuren. Gebruik je ongeschikte saunageuren, dan kan een steekvlam ontstaan bij het opgieten. Olie, die zich niet mengt met water, zorgt in contact met de elektrische weerstand van de sauna voor een steekvlam. Dit is schadelijk voor de saunagebruikers, alsook voor de elektrische weerstand van de saunakachel.

De juiste saunageur

Gebruik saunageuren die 100% natuurlijk zijn en volledig oplossen in water.

Vermijd synthetische geuren, een saunabad dient de gezondheid juist te stimuleren.

Gebruik saunageuren correct. Je vult je sauna-emmer met water. Je voegt 10 tot 20 millimeter van de geurstof aan 1 liter water toe. Roer even met de lepel en je ontspannende saunabeurt kan starten! Giet het water uit op de hete saunastenen. De weldadige geur verspreidt zich meteen in de saunaruimte.

Heerlijk genieten!

Bekijk deze natuurlijke en kwalitatieve saunageuren.