Wat zijn de positieve eigenschappen van rozemarijn?

HomeNieuwsWat zijn de positieve eigenschappen van rozemarijn?

rozemarijn, sauna

Rozemarijn heeft een aromatische geur die heel karakteristiek is. Geen wonder dat het erg populair is in de badkamer en de sauna. Bovendien heeft het tal van positieve effecten, zowel op ons lichaam als op onze geest.

Wat doet rozemarijn precies?

De medicinale waarde van rozemarijn is niemand onbekend:

  • Het meest befaamd is rozemarijn om zijn positief effect op de werking van het geheugen. Dat is wetenschappelijk bewezen.
  • Voorts stimuleert het de bloedsomloop en werkt het bloeddrukverhogend bij wie te kampen heeft met een te lage bloeddruk.
  • Rozemarijn bevordert de spijsvertering. Ideaal voor wie af te rekenen heeft met maagdarmkrampen, winderigheid, een zwakke maag of een gebrek aan eetlust.
  • Hardnekkige hoofdpijn of migraine ten gevolge van lever- of galstoornissen zijn evenmin opgewassen tegen de helende werking van deze plant.

Rozemarijn en de sauna: een heilzame combinatie

Een specifieke geur toevoegen aan de sauna helpt je om tot rust te komen. Het ontspannend effect wordt zo versterkt. Zowel lichamelijk als geestelijk word je dit gewaar. Rozemarijn heeft van nature de kracht om de bloedsomloop te stimuleren en tal van fysieke kwalen te verhelpen.

Hoe maak je een rozemarijnsauna?

Om de geur van rozemarijn aan de sauna toe te voegen, heb je een natuurlijke etherische olie nodig. Het is belangrijk dat deze olie geschikt is voor de sauna. Gebruik geen geurolie die louter bedoeld is om een ruimte een fris luchtje te geven. Dit type olie is immers brandbaar wanneer je het op de saunakachel gebruikt.

Hanteer de juiste verhouding van olie en water. Voor 1 liter water volstaat 10 tot 20 mililiter olie. Gaat het om een grote sauna waarin je met meerdere mensen bent, dan voeg je meer olie toe. Lees hier alles over de juiste verhoudingen.

De juiste olie kiezen

Rozemarijn staat gekend als een krachtig en verkwikkend middel. Om dat effect in de sauna op te wekken, is het belangrijk dat je een natuurlijk product kiest. Synthetische olieën hebben immers niet hetzelfde effect. De natuurlijke saunageuren van Camylle zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in de sauna.